Ismét gyűjtöttek olajat

Ismét gyűjtöttek olajat
Múlt szombaton zajlott a XVII. Nagy EKE ’91 Olajgyűjtés Nagyváradon. Átlagos júliusi meleg napon, átlagos eredmény született, vagyis összesen 635 liter elhasznált étolaj gyűlt össze, amit 205 személy adott le.

Ezúttal is a várad-rogériuszi piac előtti gyűjtőpont volt a legeredményesebb. Szinte annyit gyűjtöttek ott, mint a többi négy pont együttvéve. 78 személy kereken 300 liter olajat adott le. Ha verseny lenne a gyűjtőpontok között, akkor a második helyen hármas holtverseny alakult volna ki, mert a Széles utcai Decebal-piac melletti, a nagypiaci és a Bémer téri (központi) gyűjtőpont egyaránt 90–90 liter használt étolajat gyűjtött. A Széles utcai piachoz 41 személy, a nagypiacihoz 33 és a Bémer térre 32 személy hozta el a begyűjtött étolajat.
A Lotus bevásárlóközpont előtt csak 65 liter elhasznált étolaj gyűlt össze, amit 21 személy hozott el a gyűjtőponthoz. Tombola sorsolás várhatóan egy-három hét múlva lesz a Sas passzázs alatt (Szent László tér 2–4.), az első emeleti székhelyen. A sorsolás eredményéről a sajtón keresztül és személyesen értesítik a nyerteseket. A következő Nagy Olajgyűjtés várhatóan október 17-én lesz Nagyváradon.