Ismét együtt az osztály

Ismét együtt az osztály
Szatmárnémeti – A szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskolában nemrégiben osztálytalálkozót tartottak, melyre eddig általános iskolában még nem került sor.

Az első találkozóra HorbertJudit volt osztálya gyűlt össze, akik 25 éve kezdték meg az V. osztályt a tanintézményben. A 21 éve végzett VIII. H osztályban 35 diák tanult, akik közül ezúttal 22–en gyűltek össze. A rendhagyó osztálytalálkozót két „vén” diák szervezte, FeierEmese és WekkerJános — akik az összejövetel ötletgazdái is voltak. A volt osztályfőnök elmondta, a 89–ben végzett osztály olyan generáció volt, akik a középiskolai évek során számos változást éltek meg, valamint több osztályváltáson is túl voltak, ezért is döntöttek úgy, hogy igazi osztályközösségük általános iskolában volt, azért is szervezték meg osztálytalálkozójukat.

A volt diákjaira büszke osztályfőnök elmesélte, az osztály volt tanítónőjüket, Reizer Magda már nyugalmazott tanítónőt is meghívta. Az Alma materbe visszatérő véndiákokat HorbertJuditosztályfőnök jelenlegi osztályának (VII. osztály) diákjai várták egy–egy csokor hóvirággal, a tanáriban az iskola igazgatója és aligazgatója köszöntötte az osztályt, majd az osztályfőnöki órán gyertyát gyújtottak az elhunyt volt osztálytársakért, valamint az utolsó év jegyeiről szóló iratot is kaptak a diákok. HorbertJudit 36 éve oktat a Mircea Eliade Általános Iskolában és az idei tanévet követően nyugdíjba vonul.

Címkék: , ,