Ismét egy Gladiátor lett az év játékosa

Kunkli lászló
Kunkli lászló - © Fotó: Makranczi László
Budapest – Kunkli László, a cívisvárosiak irányítója lett 2017 legjobb serdülő amerikaifocistája.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség decemberi díjátadó gáláján a szurkolói és az edzői szavazatok alapján kihirdették az év legjobbjait.

Azok után, hogy megvédte címét a 17 éven aluliak bajnokságában, az eseményen újabb mérföldkőhöz ért a Gladiators csapata. Egy évvel ezelőtt a debreceni Fülep Csaba kapta meg U17-ben az év legjobbjának járó elismerést. Idén ismét egy Gladiátor, a hajdúszoboszlói Kunkli László lett az év serdülő MVP-je. A 15 éves irányító nem csak a 17 éven aluliak megmérettetésében, hanem az U19-es bajnokságban is meghatározó tagja, és egyben vezéregyénisége az együttesnek. Korosztályában fizikuma mellett a játékintelligenciája is kiemelkedő, hiszen a mérkőzéseken képes olyan megmozdulásokat végrehajtani, amiket a felnőtt irányítóktól szokás látni.

Fotó: Makranczi László Fotó: Makranczi László ©

Kunkli László így nyilatkozott az elismerésről:

Úgy érkeztem a díjátadóra, hogy nem nagyon számít számomra az eredmény, viszont amikor meghallottam a nevemet az első helyen, akkor megdobbant a szívem.”

– Számomra megtiszteltetés ebben a csapatban játszani. Sok olyan ember van, akik a Gladiators-ből nagyon sokra vitték. Én egyénileg mentálisan és testileg is nagyon sokat képzem magam, de a csapattársaim nélkül nem értem volna el ezt a szintet, amit most, és még szerintem rengeteget fejlődhetek – tette hozzá.

Fotó: Makranczi László Fotó: Makranczi László ©

Az év legjobb játékosa szavazáson egyébként U19-ben a debreceni Tóth Gergely Bálint a 9., míg a felnőtteknél a szintén cívisvárosi Roják Richárd az 5. lett. Érdekesség, hogy 3 éve ítélik oda U17-ben az év legjobbjának járó díjat, és ebből kétszer Gladiators-játékos örülhetett az év végén.

– Debrecen Gladiators –