Ismét divízió I–es a román jégkorong–válogatott

Ismét divízió I–es a román jégkorong–válogatott
Hibátlanul, és elképesztő gólaránnyal zárt csoportja élén Románia jégkorong–válogatott a Csíkszerdában rendezett divízió II–es világbajnokságon.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a román válogatott egy osztállyal jobb csoportba kvalifikálta magát, vagyis jövőre már a divízió I–es vb–n fognak résztvenni a fiúk.

A csíkszeredai Vákár Lajos Csarnokban rendezett tornán a „tricolor”–ok összesen 65 gólt szereztek, ebből az utolsó mérkőzésen Belgium csak ötöt kapott. Csak az írek és a belgák tudták bevenni a románok kapuját, mindkét együttes egy–egy gól szerzett. Ellenben 21 gólt kaptak az írek, 16–ot a bolgárok, a „többi” 23 gólon pedig a szerbek és az izraeliek „osztóztak”

A Dusan Kapusta edzette együttes így visszajutott a második értékcsoportba, Írország pedig kiesett a divízió II–es csoportból.

A belgák elleni mérkőzés végén ünnepélyes keretek mögött búcsúztatták a válogatottságtól Vargyas Lászlót és Cătălin Gerut. A torna legjobb csatárának kijáró díjat Borsos Attila kapta, 9 találattal, a legjobb gólpasszadó Geru lett 15–tel, és őt választották a legjobb játékosnak is. A legjobb hátvéd Vargyas, míg a legjobb kapus a belga Steljen lett. A fair play díjat is Románia válogatottja nyerte.