Ismét Budapesten az ABBA-show

Ismét Budapesten az ABBA-show
Az ABBA – The show című produkciót január 16-án mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában. A nagysikerű svéd Waterloo zenekar célja, hogy minél jobban hasonlítson az eredeti zenekarra és a közönség úgy érezze: nem is oszlott fel az ABBA.

Az egyik legrangosabb brit szakmai lap, az IQ Magazine Limelight díját nyerték el az ABBA – The Show dán producerei. A CSE (Carsten Svoldgaard Entertainment) nevű dán cég alapítója, Carsten Svoldgaard találta ki kilenc évvel ezelőtt az élőzenei ABBA-műsort, melynek során a svéd Waterloo zenekar az ABBA eredeti zenészeivel, Ulf Anderssonnal és Mats Ronanderrel kiegészülve adja elő látványos showműsor keretében a svéd popcsapat legnagyobb slágereit. „Hatalmas megtiszteltetés ez számunkra, és a műsor komoly művészi fejlődésének elismerése“ – nyilatkozta Carsten Svoldgaard.
 
A Camilla Dahlin által alapított Waterloo a legjobb svéd ABBA-feldolgozászenekar. Camilla és Katja Nord külsőre, arcra szinte megkülönbözhetetlen az ABBA eredeti tagjaitól, hangjuk pedig majdhogynem jobb, mint az eredeti. A Waterloo célja, hogy minél jobban hasonlítson az eredeti zenekarra, hogy a közönség úgy érezze: nem is oszlott fel az ABBA.
 
A kétórás koncert Bjorn, Benny, Agnetha and Frida hatvanas évekbeli első találkozásától kezdve nyomon követi az ABBA történetét, megszólaltatva olyan klasszikus dalokat, mint a Waterloo, az SOS, a Mamma Mia, a Dancing Queen, a Money Money Money, a Knowing Me Knowing You és még sorolhatnánk.
A koncerten a Waterloo és az ABBA eredeti zenészei mellett a National Symphony Orchestra of London játszik, Matthew Freeman vezénylésével. Az eredeti fellépőruhák pontos másait felvonultató látványos színpadi műsort eddig 33 országban több mint kétmillióan látták. Az ABBA – The Show több mint háromszor annyi koncertet adott ez idáig, mint az eredeti ABBA (130 illetve 416, 2010. június 1-ig bezárólag.) Magyarországon is rendkívül népszerű a műsor, melyre két éve annyi jegyet eladtak, hogy ráadás koncertet is tartottak, tavaly pedig kétszer is telt ház előtt játszottak Budapesten és Debrecenben.

Az ABBA – The Show 2011. január 16-án a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be az ABBA legnépszerűbb slágereit.

Címkék: , ,