ERDON Helyi hírek

2008.09.08. 17:15

Készülhet az Arad–Temesvár sztráda

<p>Szeptember 20-ig aláírják az Arad–Temesvár megépítéséről szóló szerződést a kivitelezővel – jelentette be Temesváron Ludovic Orban közlekedési miniszter.</p>

A sajtónak elmondta: augusztus 18-án felbontották a beérkezett pályázatokat. Az Országos Autópálya-társaság még július elején bejelentette, hogy hét cég, illetve konzorcium vásárolta meg a tenderfüzetet: az osztrák Strabag, a portugál Mota Engil, az olasz JV Condote/CMC di Ravenna, a görög JV Aktor/Pantechniki, a francia Colas, a spanyol–olasz JV FCC/Astaldi és az olasz Impreglio/Itinera. A tárcavezető szerint a hónap végére mindenképpen kiderül az építő kiléte. Mint jelezte, a finanszírozás biztosított.

A várhatóan 50 kilométer hosszú Arad–Temesvár autópálya két és fél év alatt épülne meg, a munkálatok összértéke eléri a 270 millió eurót. A kormány 200 millió eurós hitelt vett fel erre a célra az Európai Fejlesztési Banktól. A fennmaradó 70 millió eurót a kabinet önrészként pótolja. A kivitelezőnek kétéves jótállást kell vállalnia. Az autópályán összesen 24 közúti létesítményt – hidakat és felüljárókat –, egy közlekedési csomópontot és két szervizterületet kell kiépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!