Ismét a tömegközlekedési stratégiáról

Nagyvárad – A Metropolisz Övezet integrált tömegközlekedési stratégiáját dolgozta ki a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL).

A stratégiát Csuzi István, az OTL igazgatója ismertette tegnap a vállalat székhelyén tartott sajtótájékoztatón. Előljáróban felidézte azt a múlt heti találkozót, amelyen a Nagyváradon is érdekelt közszállító cégek képviselőivel tárgyalt ő és Ilie Bolojan polgármester, aki ismertette az önkormányzat álláspontját a tömegközlekedés kérdésében. Csuzi István diszkriminatív helyzetnek minősítette azt, hogy az ingázók mindmáig ideiglenes megállóhelyeken kénytelenek leszállni, ráadásul ezeket a megállóhelyeket illegálisan használják a járművek. Ezen a helyzeten kíván változtatni az OTL azáltal, hogy öt megállóhelyet alakít ki az ingázókat szállító autóbuszok számára, emellett egy buszpályaudvart is építenének a szőlősi villamos végmegálló mellett, ahol fogadnák a három irányból a városba érkező tömegközlekedési eszközöket. Csuzi kijelentette, hogy az említett találkozón a vállalkozók jól fogadták a kezdeményezést.

Integrált szolgáltatást

Csuzi István kijelentette, hogy az OTL által kidolgozott tömegközlekedési stratégiának lényeges eleme az, hogy a metropolisz övezetben működő tömegközlekedési szolgáltatásokat összehangolja, de hangsúlyozta, hogy bár az OTL a régió legnagyobb tömegkölekedési szolgáltatója, mégsem törekszik monpolhelyzetre. Az integrált tömegközlekedést elősegítendő egy szabályrendszert is kidolgoznának, mely a metropolisz övezet teljes területére érvényes volna, és a díjszabások rendszere is változna abban az értelemben, hogy nem a szolgáltatók, hanem az önkormányzatok szabnák azt meg.

Csuzi reményei szerint a stratégia segítségével megvalósul az integrált tömegközlekedési szolgáltatás, visszaszorul a kalózkodás a közszállításban, és az ingázóknak nyújtott szolgáltatások minősége is javulni fog. A stratégiában javaslatot tesznek egy Intrakomunitáris Fejlesztési Szövetség létrehozására, amely a tömegközlekedési kérdésekben döntene. Ezeket a szövetségeket minden település önkormányzata külön alakítaná meg, és ez a szövetség szervezné meg többek közt a jegy- és bérletellenőrzéssel megbízott cég kiválasztását.

Csuzi elárulta, hogy a metropolisz övezetben tobb mint húsz közszállítási vállalkozás fejt ki tevékenységet, melyek zöme egyetért a tervekkel. Az igazgató elárulta azt is, hogy a stratégia kérdésében már megkezdte a tárgyalásokat a településvezetőkkel. A stratégiát fokozatosan kell majd gyakorlatba ültetni, első lépésben a szövetségeket kell létrehozni, jelentette ki Csuzi, aki hozzátette azt is, hogy az OTL néhány Várad környéki település közszállítási versenytárgyalásán részt kíván majd venni.

Pap István