Ismét a szerb Kragujevác ellen

Ismét a szerb Kragujevác ellen
A LEN luxemburgi székhelyén tegnap kisorsolták a férfivízilabda BL harmadik körének párosítását. A Nagyváradi VSK Digi ellenfele a szerb Radnicki Kragujevác lesz.

Hétfő délután a Nagyváradi VSK Digi vízilabdázóinak vezető edzője, Dorin Costrăş azt nyilatkozott lapunknak, hogy ezen szakasz sorsolásán a lehetséges három világhírű csapat között tanítványai számára a szerb Kragujevác lenne az elfogadhatóbb ellenfél. Nos, az edző várakozása beigazolódott, a számukra korábbról ismert gárdával játszanak oda-vissza mérkőzést, miután a korábbi kiírás során idegenben egy, míg hazai vizeken tíz találat különbségű szerb győzelem született találkozóikon. A Spanyolországból tavaly hazatért váradi edző tegnapi beszélgetésünk alkalmával nem sugárzott ugyan a boldogságtól, de elmondta, hogy tanítványainak keresnivalója a szerbek ellen lehet keresnivalójuk, és ezért az esetleges siker érdekében nagyon keményen készülnek majd mindkét csatára. Gojko Pjetlovics, a VSK Digi Európa-bajnok szerb válogatott hálóőre kérdésünkre válaszolva kifejtette, hogy a legjobbak ellen is lehet győzni, csak náluknál jobban kell játszani és feltétlenül nyerni akarni. „Jól ismerem a kragujeváciakat – mondta Pjetlovics –, ők is hús-vér emberek, és szerintem a gólkülönbségen múlik majd a továbbjutó kiléte”.

További párosítások

A keddi sorsoláson az is eldőlt, hogy az Eger mellett biztosan lesz még egy magyar együttes a főtáblán, miután összekerült a versenyben maradt két alakulat. Azonban az is tény, hogy vagy az OSC vagy a Szolnok búcsúzni kényszerül… A BL főtáblára jutásért kiírt párharcok: OSC–SZOLNOK, Pro Recco–Mladost Zágráb, Crvena Zvezda–Rijeka, Radnicki Kragujevac–NAGYVÁRAD. A páros meccseket október 29-én és november 12-én rendezik meg. Azt követően kezdődik meg a főtábla küzdelemsorozata, amelynek csoportbeosztását már korábban elkészítették, A csoport: CN Atletic-Barceloneta (spanyol), AN Brescia (olasz), Olympiakos Pireusz (görög), ZF-Eger, a Pro Recco–Maldost Zágráb selejtező győztese, a Radnicski Kragujevác–Nagyvárad selejtező győztese. B csoport: Jug Dubrovnik (horvát), Partizan Belgrád (szerb), Galatasaray (török), Wasserfreunde Spandau 04 Berlin (német), az OSC–Szolnok selejtező győztese, a Crvena Zvezda–Prinorje Rijeka selejtező győztese.

Szántó Sándor