Ismét a nyuszi ült a parkban

Ismét a nyuszi ült a parkban
Az RMDSZ várad-réti körzete és a The Different Egyesület idén nagyszombaton is megrendezte a Nyuszi ült a parkban elnevezésű programkavalkádot a Petőfi-parkban. Már a 16. alkalom volt.

Talán az idén bizonyult a legalkalmasabbnak az időjárás a rendezvény lebonyolítása szempontjából, hiszen gyönyörűen sütött nap, kora nyárias meleg volt. Ezért, és a változatos programkínálat miatt is szinte rekordot döntött a résztvevők száma a lassan nagykorúvá váló rendezvény történetében. A megjelenteket a főszervező várad-réti RMDSZ körzet és a The Different Egyesület nevében Somogyi Orsolya elnök köszöntötte, majd röviden üdvözölte őket Pető Dalma városi önkormányzati képviselő, a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet elnöke, valamint Meleg Vilmos, a nagyváradi RMDSZ-szervezet vezetője is.
A hagyományőrzés jegyében az események a tojáskereső versennyel kezdődtek. E tekintetben azonban egy apró változás történt az előző évekhez képest: a két csoportba osztott gyerekeknek (óvodások, illetve 0-4. osztályos iskolások) ezúttal öt, különböző színű tojást kellett begyűjteniük. Némi fejtörést okozott ugyanakkor a szervezőknek, hogy a sövény eltűnt, illetve le lett nyírva, de ügyesen megoldották, el tudták rejteni máshova a tojásokat.

Programok

Ezután Kor Mária tanítónő irányításával kézműves-foglalkozásokba lehetett bekapcsolódni, különböző ügyességi próbákra benevezni a „nyusziolimpián”, ezt körülbelül 150 gyerek teljesítette. Dél körül a baptista Magocska csoport mutatott be egy újabb tanulságos húsvéti történetet. A bábelőadás után zajlott a locsolóversmondó verseny, a tombolaárusnál lehetett feliratkozni, szívesen fogadták a húsvéti témájú költeményeket is. A zsűritagok: Bálint Beáta tanárnő, Pető Dalma RMDSZ-es önkormányzati képviselő és Meleg Vilmos színművész voltak. A versmondásra 15 óvodás és 20 iskolás nevezett be. Különdíjasok lettek (mivel nem mertek verset mondani, de meglocsolták a szervező hölgyeket) Tempfli András és Nagy Ádám ovisok. A legügyesebb versmondók, akik első helyen végeztek: Bálint Andor, Gidiman Márk, Kele Bíborka és Botházy Marci – a leghosszabb, legszebb s legkreativabb verseikkel (iskolások), illetve Szabó Dorka, Takács Hunor András, Ujlaki Kristóf, Waldmanm Zalán és Forró Gergő Lehel (ovisok). Megjegyzendő, hogy két magyarországi versmondó is volt: Gondos Barnabás Dunaharasztiból és Balla Tímea Pilisvörösvárról.
A váradi RMDSZ Nőszervezet, a dél-rogériuszi és a réti RMDSZ-körzetek húsvéti képeslapkészítő versenyének díjazását is megejtették. A díjakat Székely Hajnal, a nagyváradi RMDSZ Nőszervezet elnöke és Pető Dalma RMDSZ-es önkormányzati képviselő adták át. A díjazottak: legkreatívabb, legötletesebb kategória- Takács Hunor András (mozgó képeslap), Tarr Zsófia Rita (hajtogatós), Szabó Dorka (tollakkal díszített). A legtöbbet dolgoztak rajta a mezőbaji Általános Iskolából Barna Aranka tanítónéni iskolásai, és a Szacsvay Imre Általános Iskola biharpüspöki épületének harmadik osztályos tanulói, tanítónő: Ilyés Janka. A rendezvényt támogatták: Simon Ferenc, Hegedűs Pál, Lőrincz Emma és Dobovan Krisztián vállalkozók, a tengerimalacokat felajánló Fórizs Anna a Communitas Alapítvány, Dimitrie Cantemir Általános Iskola, Művészeti Líceum, a nagyváradi, a várad-réti és a dél-rogériuszi RMDSZ-körzetek, az RMDSZ Nőszervezet, Tarsoly Normen hobbifotós. Médiapartner a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius