Ismerős Arcok: zene és összetartozás

Ismerős Arcok: zene és összetartozás
Az Ismerős Arcok zenekar koncertje zárta a Szent László Napok pénteki napjának programjait. A nagyszínpad előtt sokan összegyűltek és együtt énekelték a dalokat a zenekar tagjaival.

Ugyan a zenekart legtöbben nemzeti rockot játszó csapatként ismerik, ennek ellenére az Ismerős Arcok az elmúlt évek során az összetartozás és a határok fölötti – a zene segítségével történő – nemzetegyesítés szimbólumává vált. Az 1999-ben alakult Ismerős Arcokat legtöbben nem csak a zenei világuk, hanem a sokatmondó dalszövegek miatt kedvelik. Zenéjükben a hagyományos rockzenei hangzás mellett felfedezhetők a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemei is.

Értékek tisztelete

Dalaik témái között a legjellemzőbb gondolatok a család és a hazaszeretet, a magyar kultúra, az értékek tisztelete és megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága. Valamennyi szerzeményük a hat művész – Nyerges Attila (ének, gitár), Práder Vilmos (gitár, ének), Leczó Szilveszter (billentyűs hangszerek), Galambos Nándor (basszusgitár), Kovacsik Tamás (dobok, ütőhangszerek), Tánczos István (szaxofon, ének) – lelkének zenei lenyomata. A formáció a nagyváradi közönség számára sem lehet ismeretlen, hiszen 2006-ban már felléptek Nagyváradon, és Erdély számos más pontján is.