Ismerkedtek egymással

Ismerkedtek egymással
Szatmár megye – Egy hat hónapos futamidejű projekt keretében november 8–án, csütörtökön a szatmárnémeti Szent Jakab idősnapközi gondozottjai a homoródi Gyöngy–házba látogattak.

A szatmárnémeti Caritas által működtetett Szent Jakab Idősnapközi és a homoródi Gyöngy–ház partnerségi kapcsolatban van egymással. Egy hat hónapos futamidejű projekt keretében november 8–án, csütörtökön az idősnapközi gondozottjai a homoródi Gyöngy–házba látogattak. „Először került sor ilyen jellegű találkozásra a két intézmény között. Most a fiatalok látták vendégül az idősebb generáció tagjait, a következő hónapban a fiatalok látogatnak el a szatmárnémeti Szent Jakab Idősnapközibe — hallhatták a Gyönygy–házban a két intézményvezetőtöl Kincses Angélától és Kárpinschi Csabától.

Egész napos program

A projekt célja, hogy az idősebb generáció tagjai és fogyatékos fiatalok ismerkedjenek egymással. Az első találkozón ez megvalósult, a szellemi fogyatékos fiatalok minden idegenkedés nélkül elfogadták az időseket. Az idősek is megtalálták azt a hullámhosszat, amelyen a 18–35. év közötti fiatalokat el lehet érni. Először ahogy illik minden jelenlévő bemutatkozott és mondot néhány szót magáról. A közösen elfogyasztott edéd után előkerült a sakk–tábla, a kártya, a römi. Volt olyan fiatal aki versel készült erre az alkalomra, s miután a társaság meghallgatta és megtapsolta, egy nyugdíjas hölgy is elmondott egy verset. Azzaz egyik játék hozta a másikat, egyik beszélgetésből kialakult egy másik. A találkozónak késő délután lett vége.

 

Karikás Enikő