Ismerkednek

Ismerkednek
Szatmárnémeti – A szatmárnémeti Caritas által működtett Szent Jakab idősnapközi és a homoródi Gyöngy–ház intézményei partnerségi viszonyt ápolnak egymással.

Amint azt Kincses Angélától, az idősnapközi vezetőjétől megtudtuk egy hathónapos futamidejű projekt keretében az idősek és homoródi fogyatékkal élő fiatalok rendszeresen meglátogatják majd egymást a jövő hónaptól vagyis októbertől kezdődően. A Szent Jakab idősnapközit jelenleg 17 idős ember látogatja rendszeresen.

Ezek az idős emberek, a fogyatékkal élő gyermekeknek szeretetet, kedvességet adnak, mintegy pótnagyszülei lesznek a fogyatékosoknak. Papír hajtogatnak és különböző díszeket készítenek együtt idősek és fiatalok, amit majd egy kiállítás alkalmával megtekinthetnek a hozzátartozóik és az ismerőseik. A tervek szerint az idősek és a fiatalok együtt töltik majd a nagyobb ünnepeket is.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter