Iskolakezdésre végeznek a síncserével

Iskolakezdésre végeznek a síncserével
Nagyvárad – Iskolakezdésre – azaz szeptember 13-ra – várhatóan már az új síneken fognak közlekedni a villamosok a Baross (Dacia) hídon, tudtuk meg Csuzi Istvántól, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatójától.

A nagyváradi Baross (Dacia) hídon és Nagyvásár tér közötti szakaszon történő villamossínek cseréjéről kérdeztük Csuzi István, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatóját. Arra voltunk kíváncsiak, hogy tudják-e tartani a munkálatok ütemtervét és végeznek-e a munkálatokkal a megígért szeptember 15-i határidőre. Az igazgató elmondta: “Annak ellenére, hogy nap mint nap előre nem látható problémák akadályozzák a munkát, a munkálatok üteme kielégítő. A beszállítók késése miatt, illetve az időjárás viszontagságaiból adódóan késéssel számoltunk, ennek ellenére a szeptember 15-i határidőt előrehoznánk 13-ra, hogy az iskolakezdésre már az új síneket lehessen használni”. Mint ismeretes jelenleg még a Nagyvásár tér – Körös Áruház – vasútállomás – Olaszi park útvonalon villamospótló buszok közlekednek, de az igazgató szerint tehát iskolakezdésre újra járni fognak a villamosok az említett szakaszon.

Minőségi munka


Csuzi István elmondta, hogy mind műszakilag, mind minőségileg kifogástalan munkát végeznek. A villamossínek korszerűsítésére vonatkozó négy lépcsős munkaütem következő fázisában a Nagyvásár tértől – a Városháza irányába – egészen az egykori Olaszi temetőig zárják majd le a villamosforgalmat. Ez október első felében várható. Az igazgatótól megtudtuk, hogy egyes szakaszokon a sínekkel párhuzamosan egy keresztlefolyót helyeznek el, mely megvédi majd a síneket a vízbefolyástól nagy esőzések alkalmával. A vízelvezetés munkálataival nem számoltak, amikor hozzáláttak a síncseréhez, de ez sem okoz késést a határidőt illetően.