Iskolaigazgatók kerestetnek

Iskolaigazgatók kerestetnek
A Bihar Megyei Tanfelügyelőség versenyvizsgát hirdetett a megyében működő, jogi személyiséggel rendelkező180, óvodai általános és középszintű oktatást biztosító tanintézmény igazgatói és aligazgatói tisztségeinek betöltésére.

Azon iskolák esetében, ahol magyar nyelvű tanítás (is) folyik, a tanügyi törvény értelmében a vezetőknek ismerniük kell ezt a nyelvet is, illetve ugyanez vonatkozik más kisebbségi nyelven zajló oktatást biztosító tanintézetre is.

A jelentkezők szeptember 13. és október 2. között nyújthatják be a pályázataikat, és október 7-én tudják meg, hogy teljesítették-e a szükséges feltételeket. Az írásbeli próba október 12-én zajlik, majd október 17. és november 17. között szervezik meg az állásinterjúkat, illetve az önéletrajzok kiértékelését. Az eredményeket november 18-án függesztik ki, reklamálni november 21–23. között lehet, az óvásokat pedig november 24. és december 9. között bírálják el. A végleges eredményeket december 16-án hagyják jóvá, és továbbítják a minisztériumnak.

A jelentkezők többek közt menedzseri kvalitásokkal is kell rendelkezzenek a megfelelő szintű tanulmányok elvégzése mellett, orvosilag alkalmasak kell legyenek a tisztség betöltésére, és akadály, amennyiben az utóbbi négy évben fegyelmi eljárásnak voltak az alanyai, vagy valamilyen okok miatt nem tölthetnek be ilyen pozíciót.

Ciucur Losonczi Antonius