Iskolába hívogatott a Szent László Líceum

Iskolába hívogatott a Szent László Líceum
Szerda délután úgynevezett Iskolába hívogató rendezvényt szervezett a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum. Változatos programok várták a kicsiket és a nagyokat.

Az Állatok Világnapjára időzítette a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum azt a rendezvényt, melynek célja az volt, hogy az érdeklődőknek bemutassák az iskolát, válaszokat adjanak nekik az előkészítő osztállyal kapcsolatos kérdéseikre. Ennek megfelelően több teremben a gyermekek számára vonzó és változatos tevékenységek zajlottak, mint például állatsimogatás, kézműves-foglalkozások, vagy népi gyermekjátékok, miközben a kápolnában, vagy ahogyan elhangzott Böcskei László megyés püspöktől származó idézetként, a „spirituális laborban” Konrád Katalin igazgatónő arról beszélt, miért olyan az iskola közössége, mint egy nagy család, miért szeretnek a diákok oda járni, és miért bízhatják nyugodtan a szülők a csemetéiket a Szent László-ban tanító pedagógusok gondjaira.

Tankó Veronika Zita tanító néni több közt arra hívta fel a figyelmet, hogy a Szent László Líceum hajléka a magyar szónak, a magyar imádságnak, a keresztény szellemiségnek, a katolikus lelkiségnek, a változatos programoknak, a gyermekközpontú, modern oktatásnak, a tehetséggondozásnak, a versenyeknek és a szakköröknek.

Ciucur Losonczi Antonius