Iskola és óvoda bővítés

Szatmár megye – Komoly hangsúlyt fektet a piskolti önkormányzat az oktatás körülményeinek megfelelő állapotára. Ezt bizonyítják legalábbis azoka tervek, amelyeket jövőre szeretnének megvalósítani.

Megfelelő körülmények között kell a diákoknak tanulniuk, ezt kell szem előtt tartanunk, mondta el lapunknak Dobos József, Piskolt polgármestere. Ennek a gondolatnak a jegyében kértek és kaptak a Kormánytól támogatást arra, hogy a közelmúltban épített iskola épületét további termekkel bővítsék. „Még négy osztály építését tervezzük. Központosítani szeretnénk az iskolát, mivel jelenleg két külön épületben működik.”–mondta Dobos.

A rendbetett iskolaudvart így teljesen elkerítik. Az új osztálytermek mellett, az iskola buszának garázst is építenének, valamint könyvtárral is bővítenék az intémzényt. A munkálatokra 1 millió lejt kaptak. Folyamatban van a tervek elkészítése, hamarosan kiírják a licitet is a munkálatokra. Az elképzelések és a vállalások szerint még idén lerakják az alapokat, a munkálatokkal pedig már jövőre végeznének.

Új óvoda 

Nemcsak az iskolát bővítik, hanem új óvodát is építenek. Erre 2,6 millió lejt kapott az önkormányzat. Ez a pénz csak 2008–ban kerül átutalásra. Az épülő új óvoda hat termet, étkezőt, orvosi szobát, tornatermet foglal magába. Az óvoda nyugati színvonalú lenne, az uniós normáknak megfelelően, tette hozzá a polgármester.

Tőtős Tímea