Irodalmi farsang a Szacsvayban

Irodalmi farsang a Szacsvayban
Nem mindennapi irodalmi farsangi mulatságot szerveztek február 21-én a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában, amelyen az előkészítő osztályoktól kezdve a nyolcadik osztályosokig több korosztály vett részt.

Számtalan irodalmi hőssel telt meg a Szacsvay Imre Általános Iskola tornaterme csütörtök délután az intézmény által szervezett irodalmi farsang alkalmából. A jelmezes mulatságon részt vehetett és vett is az előkészítő osztályos kisdiákoktól kezdve az egy-négy osztályosokon keresztül a nyolcadikos tanulókig bárki. A jelenlevő tanulókat és szülőket Pásztor Gabriella igazgatónő köszöntötte. A farsangi mulatságra a diákok kedvenc irodalmi hősüknek öltöztek be, majd az öttagú zsűrinek és a résztvevőknek röviden bemutatkoztak. Mintegy hetvenen vonultak fel a zsűri előtt ötletesebbnél ötletesebb jelmezekben.

Nagy népszerűségnek örvendett a diákok körében Ludas Matyi és Csipike alakja, de több Harry Potter szereplő is feltűnt a farsangon, sőt ellátogatott a Szacsvayba Harisnyás Pippi, a két Lotti, a Rózsaszín Párduc, a három muskétás, Don Quijote és Hamlet is. Voltak, akik frappáns versikékkel készültek, néhányan egy-egy jelenettel örvendeztették meg a nagyérdeműt, és volt egy táncos előadás is. Néhányan szégyenlősebbek voltak, mikor a bemutatkozásra került sor, de a legtöbb kis és nagy diák bátran és rátermetten elevenítette meg kedvenc irodalmi hősét. A jelenlevő szülők büszkén nézték felvonuló gyermekeiket. A bemutatkozást követően a zsűri visszavonult, hogy meghozza döntését, amely nehezen ment, hiszen lehetetlennek tűnt csak három diákot kiválasztani. A zsűri döntése alapján minden tanuló kapott egy részvételi díjat, ezen felül a kiemelkedő, frappáns és ötletes jelmezbe bújó gyermekek és fiatalok egy vagy két könyvjutalommal gazdagodtak.

Nagy Noémi