Iohannist értesíti a 2009-es államfőválasztást kivizsgáló bizottság arról, hogy a SRI volt igazgatója megtagadta a válaszadást

Oana Florea szociáldemokrata párti képviselő
Oana Florea szociáldemokrata párti képviselő
A 2009-es államelnök-választást kivizsgáló parlamenti bizottság hétfőn úgy döntött, hogy értesítést küld Klaus Iohannis elnöknek arról: George Maior nagykövet, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt igazgatója megtagadta a bizottság kérdéseire való válaszadást.

Az erre vonatkozó javaslatot Liviu Pleşoianu szociáldemokrata képviselő fogalmazta meg, a testület pedig hét támogató és két ellenszavazattal, valamint három tartózkodással jóváhagyta azt.

“Pleşoianu javaslatára a kollégák megszavazták, küldjünk írásos értesítést Románia elnökének arról, hogy a Maior által adott válaszok nem kielégítők” – mondta a bizottság elnöke, Oana Florea szociáldemokrata párti képviselő. Hozzátette: az államfőn múlik, hogy milyen döntést hoz, a bizottságnak nem áll jogában megbüntetni George Maiort.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .