Iohannis üzenete a fiataloknak: Vegyetek részt a politikában!

Akt.:
Iohannis üzenete a fiataloknak: Vegyetek részt a politikában!
A politikai életben való részvételre buzdította Klaus Iohannis államfő a fiatalokat csütörtöki üzenetében.

,,Tudom, hogy sokan mélységesen csalódtatok abban, ahogy manapság politizálnak nálunk. De a megoldás nem az, hogy elhagyjátok az országot. A megoldás az – és erre buzdítalak, amint azt más alkalmakkor is tettem -, hogy lépjetek be a politikába, aktívan vegyetek részt a döntéshozás folyamatában. Ne engedjétek, hogy a jövőről nélkületek, a ti véleményetek kikérése nélkül döntsenek. Ne engedjétek, hogy a kormánytagok ígéretei csak archívumban tárolt lapok maradjanak. És ha már a be nem tartott ígéretek kerültek szóba, vajon ki emlékszik még a kormány híressé vált programjára, amely időközben egy hamisítatlan manipuláció-tankönyvvé vált?” – olvasható az államelnök üzenetében, amelyet a Fiatalok Csúcstalálkozójának harmadik kiadása alkalmából küldött.

Iohannis bátorságra és elkezdett projektjeik folytatására biztatta a fiatalokat, kiemelve, hogy megfelelő kitartással a politikusok is rá fognak jönni: nem kerülhetik meg az ifjú generáció véleményét.

Hozzátette: Románia nem egészen két hónap múlva az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét fogja betölteni, és ebben az időszakban különösen számít a fiatalok részvételére, hogy lelkesedésükkel, kreativitásukkal ismét optimizmust vigyenek Európa jövőképébe. ‘Ez egy próbatétel lesz, amelyen reményeim szerint sikerrel vizsgázunk, ezért innovatív és állandó szerepvállalást

 

www.agerpres.ro