Iohannis: Románia ma egy demokratikus és modern ország

Iohannis: Románia ma egy demokratikus és modern ország
Románia modern és demokratikus ország, amelynek erős hadseregre van szüksége – fogalmazott Klaus Iohannis államfő a szárazföldi erők napja alkalmából küldött üzenetében.

Iohannis emlékeztet, hogy a Szent György szellemi védnöksége alatt álló szárazföldi erők ünnepe a centenárium évében különleges jelentőséggel bír, mert a román katonák áldozata árán sikerült megőrizni az ország egységét. ,,Románia ma egy demokratikus és modern ország, amelynek erős hadseregre van szüksége, hogy megerősítse a NATO-n és az Európai Unión belüli szerepét, szem előtt tartva, hogy az euroatlanti együttműködés jelenti az európai biztonság és stabilitás alapját” – fejti ki az államfő üzenetében.

,,Románia következetesen tartja magát a 2016-os varsói NATO-csúcson tett vállalásaihoz, és évente a bruttó hazai termékének (GDP) 2%-át a védelem költségvetésére fordítja annak érdekében, hogy hadseregünk hatékonyabban tudjon szembenézni a Románia és a NATO biztonságát fenyegető veszélyekkel” – húzta alá Iohannis, sikert és egészséget kívánva a szárazföldi erők kötelékében szolgáló katonáknak és civil alkalmazottaknak.

www.agerpres.ro