Iohannis: Isten éltesse a gyermekeket!

Iohannis: Isten éltesse a gyermekeket!
Klaus Iohannis államelnök a Cotroceni-palotában szervezett gyermeknapi eseményről tett közzé egy kisfilmet Facebook-oldalán, amely által minden gyermeknek boldog gyermeknapot kíván.

“A Special Olympics Románia kis sportolóival ünnepeltük a nemzetközi gyermeknapot. Isten éltesse a gyermekeket!” – írta az államelnök.

Klaus Iohannis államfő szerdán 75 gyereket hívott meg a Cotroceni-palotába, jelentős részük a Special Olympics értelmi fogyatékos vagy halláskárosult sportolói.

A gyermeknapi rendezvényen a meghívottak a palota udvarán játszottak, az államelnök pedig érmekkel jutalmazta őket.

Az államelnöki hivatal az esemény által a fogyatékos, különleges igényekkel rendelkező gyerekekre próbálja felvívni a figyelmet, hiszen képességeiket vagy tehetségüket csak egy befogadó társadalomban hasznosíthatják. Az államelnök szerint fontos, hogy változtassanak a szakhatóságok és az emberek a fogyatékos személyek megítélésén.

“Minden gyermek lehet bajnok, sok erőfeszítés és kitartás árán, a sport pedig remek lehetőség a személyes fejlődésre. Hogy nyomatékosítsuk ezt a gondolatot, az eseményen sporttevékenységek is lesznek, amelyeken fogyatékos és egészséges gyerekek is részt vesznek” – írta az államelnöki hivatal.

www.agerpres.ro