Iohannis: Nagyobb győzelmet arattunk a PSD fölött, mint bármikor az elmúlt harminc esztendőben

Akt.:
Iohannis: Nagyobb győzelmet arattunk a PSD fölött, mint bármikor az elmúlt harminc esztendőben
A román állampolgárok soha nem szavaztak ennyire világosan a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen, mint vasárnap – jelentette ki a Nemzeti Liberális Párt (PNL) államfőjelöltje, Klaus Iohannis az exit poll eredmények ismertetése után.

“Győzelem, kedves románok! Nagyobb győzelmet arattunk a PSD fölött, mint bármikor az elmúlt harminc esztendőben. A románok soha nem szavaztak ennyire hangsúlyosan és ennyire világosan a PSD ellen, és ez egy hatalmas lépés Románia számára ” – mondta Iohannis a PNL központi székházában.

A Szociáldemokrata Párttal (PSD) folytatott háború nem ért véget – jelentette ki, és felszólította a román állampolgárokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az államelnök-választások második fordulóján.

Rámutatott: a Nemzeti Liberális Pártnak, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) Szövetségnek, a Népi Mozgalom Pártnak (PMP) és az RMDSZ-nek együtt kell működnie.

Az államfő méltatta a liberális kormány munkáját és úgy vélte: az országban és külföldön a szavazás “kifogástalan rendben’ zajlott, de hangsúlyozta: a PSD-vel folytatott ‘háborúnak’ még nincs vége, még egy ‘csata’ két hét múlva hátra van.

‘Az USR-PLUS-szavazókat, akik ma egy nagyon jó jelöltet támogattak, emlékeztetem közös dolgainkra: a jogállamiság és az európai értékrend Románia hosszú távú fejlődésének pillérei, és felkérem őket arra, hogy építsük együtt ezt a jövőt. Azt mondom a PMP szimpatizánsainak: gyertek szavazni. Most együtt felépíthetjük a művelt Romániát, amit én is szeretnék. A PSD-vel folytatott háború még nem ért véget, de mi abban a helyzetben vagyunk, hogy együtt kell működnünk, mi, a PNL, az USR-PLUS, a PMP, az RMDSZ, akik normális Romániát akarunk. Kedves románok, gyertek, szavazzatok a normális Romániára!’ – mondta Iohannis

Hozzátette: a PSD legyőzése nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyják vagy elfelejtik a baloldali szavazókat.

“Ők azt akarják, amit valamennyi román akar az ország vezetőitől, hogy a közpénzeket felelős módon költsék iskolákra, kórházakra, autópályákra, hogy stabil nyugdíjak és a polgárok szolgálatában álló intézmények, valamint mindenki által tiszteletben tartott, tisztességes törvények legyenek” – mondta Iohannis a PNL központi székházában.

www.agerpres.ro

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .