Iohannis és Dăncilă is elítéli az afganisztáni terrortámadást

Iohannis és Dăncilă is elítéli az afganisztáni terrortámadást
Részvétét fejezte ki Klaus Iohannis államfő kedd este az afganisztáni Kabulban történt terrortámadás román áldozata családjának. Az afganisztáni terrortámadást Viorica Dăncilă miniszterelnök is elítélte.

Az elnök határozottan elítélte a merényletet, amelyben a kabuli román nagykövetség egyik képviselője meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült. “Részvétemet fejezem ki a gyászoló családnak, és mielőbbi felépülést kívánok a merényletben megsérült román állampolgárnak. Ugyanakkor megerősítem mély elköteleződésünket a terrorizmus elleni küzdelem mellett” – idézi Iohannist az Államelnöki Hivatal közleménye.

“Határozottan elítélem az afganisztáni véres terrortámadást. A szörnyű kegyetlenség – amelyben több külföldi állampolgár meghalt és több mint százan megsérültek – nem ingatja meg elszántságunkat, és nem térít el attól, hogy nemzetközi partnereinkkel együtt folytassuk a terrorizmus elleni küzdelmet” – írta Facebook-bejegyzésében Viorica Dăncilă kormányfő. A miniszterelnök ugyanakkor részvétét fejezte ki a merényletben elhunyt román állampolgár családjának, és gyógyulást kívánt a sérülteknek, majd megjegyezte, hogy a kormány a továbbiakban is támogatni fogja a béke és az ország stabilitásának visszaállítását célzó afganisztáni akciókat.

Románia kabuli diplomáciai képviseletének egyik tagja meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült abban a terrormerényletben, amely hétfőről keddre virradóan történt Afganisztán fővárosában. A külügyminisztérium közleménye szerint a támadás a román nagykövetségnek is helyet adó kabuli épületet is érintette, és külföldi állampolgárok ellen irányult.

www.agerpres.ro