Iohannis: csak a mi fejünkben létezik az, hogy másodrangú ország vagyunk

Iohannis: csak a mi fejünkben létezik az, hogy másodrangú ország vagyunk
‘Csak a mi fejünkben létezik az’, hogy másodrangú ország vagyunk, az európaiak nem gondolják így, fejtette ki Klaus Iohannis államelnök csütörtökön, Kolozsváron.

‘A valóságban az, hogy mi másodrangú ország vagyunk, csak a mi fejünkben létezik. Az európaiak nem így gondolják. De egyesek közülünk szeretik önmagukat áldozatnak feltüntetni, és egyszerűbb azt mondani, hogy mi nagyon jók vagyunk, de ők ezt nem értik meg’ – mondta az államfő.

Hangsúlyozta, a romániaikat egyenrangúnak tekintik az Európai Unióban.

‘A románok számítanak az EU-ban. Románia számít. A mostani problémánk, ez a szinkópa a PSD-nek köszönhető. És nem ódzkodom kimondani ezt’ – fejtegette Iohannis.

El kell magyarázni az állampolgároknak, hogy nem Románia, nem a romániaik ellen irányulnak a Brüsszelből érkező figyelmeztetések, hanem a PSD ellen, ‘amely amióta kormányra került, lábbal tiporja az igazságszolgáltatást’.

‘Lábbal tiporják a jogállamot, hogy megoldhassák saját problémáikat az igazságszolgáltatással. Ezt pedig nem lehet’ – szögezte még le az államelnök.

Klaus Iohannis államelnök csütörtökön Kolozsvárra látogatott, ahol az észak-nyugati fejlesztési régió önkormányzatainak képviselőivel találkozott, majd Emil Boc polgármesterrel tartott megbeszélést, és végül részt vett az ‘EU.RO – Egy nyitott párbeszéd Európáról’ című könyve bemutatóján, amelyet a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen tartottak.

www.agerpres.ro