Iohannis: az RMDSZ a romániai demokratikus építkezés egyik alappillére volt és a jövőben is az marad

Iohannis: az RMDSZ a romániai demokratikus építkezés egyik alappillére volt és a jövőben is az marad
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a romániai demokratikus építkezés egyik alappillére volt és a jövőben is az marad – mondta Klaus Iohannis államelnök az RMDSZ 13-ik kongresszusához intézett üzenetében.

“A demokrácia nem egy végső pont, egy cél, hanem egy út. Együtt léptünk erre az útra, románok, magyarok, németek, más nemzeti kisebbségek tagjai, Románia minden állampolgára, abban a reményben, hogy egy nyílt, plurális, toleráns és jóléti társadalomban éljünk. Az RMDSZ sikeresen képviselte a magyarságot az évek során és minden fontos romániai politikai párttal együtt kormányzott” – írta a Laurenţiu Ştefan tanácsos által felolvasott üzenetében az államelnök.

Klaus Iohannis azt kívánta a kongresszuson részt vevő képviselők számára, hogy sikeresen építsék fel Románia legmodernebb pártját és ismét indítsanak el egy olyan versenyt a többi párttal, hogy “ki jelöl minél feddhetetlenebb, professzionálisabb és elhivatottabb, Románia és a közösségük iránt elkötelezett személyeket az állami tisztségek betöltésére”.

Az államfő hangsúlyozta, hogy a változó Európában mindennél nagyobb szükség van a hosszú távú stratégiák kidolgozására, és megköszönte az RMDSZ államelnöki bizottságban véghezvitt munkáját, amely során kidolgozzák az ország stratégiáját.

“Minden romániai pártnak kellene, hogy víziója, stratégiája, programja legyen, de ugyanakkor energiájuk, eltökéltségük és felelősségük is, hogy amikor kormányon vannak, akkor véghez is vigyék ezeket. Remélem, hogy az önök példáját más parlamenti pártok is utánozni fogják” – üzenete Klaus Iohannis.

www.agerpres.ro

Címkék: ,