Iohannis a topoloveni-i incidens kapcsán: Még a kommunisták sem engedtek meg maguknak ilyeneket

Iohannis a topoloveni-i incidens kapcsán: Még a kommunisták sem engedtek meg maguknak ilyeneket
Még a kommunisták sem engedtek meg maguknak ilyeneket – mondta kedden Klaus Iohannis államfő az Argeş megyei Topoloveni településen történt múlt hét végi incidens kapcsán, amikor a csendőrök bekísértek tíz, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen tüntető személyt.

“Néhány elégedetlen ember megengedte magának, hogy ne értsen egyet Dragneával. Odamentek és kifütyülték, mire berakták őket a furgonba és bevitték a rendőrségre. Még a kommunisták sem engedtek meg maguknak ilyeneket, ez azonban arrafelé akar vezetni bennünket. Én nem értek egyet ezzel, remélem, ti sem” – fogalmazott Klaus Iohannis EU.RO – Nyílt pált párbeszéd Európáról című könyvének craiovai bemutatóján.

Múlt pénteken Liviu Dragnea topoloveni-i látogatása közben a PSD ellen tüntető tíz személyt kísértek be a helyi rendőrségre. A csendőrség tájékoztatása szerint a bekísért személyek nem rendelkeztek gyülekezési engedéllyel, és nem engedelmeskedtek a terület elhagyására vonatkozó felszólításnak.

Hétfőn a katonai ügyészség közölte, hogy hivatalból in rem (vagyis a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indított az incidens ügyében. A nyomozó hatóság hivatali visszaélés, visszaélésszerű magatartás és szabadságtól való megfosztás gyanúja miatt kezdett kivizsgálásba.

www.agerpres.ro

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .