Iohannis: a szárazföldi erők bátorsága és elhivatottsága büszkeségre ad okot

Iohannis: a szárazföldi erők bátorsága és elhivatottsága büszkeségre ad okot
A katonák bátorsága és elhivatottsága büszkeségre ad okot és hozzájárul ahhoz, hogy Románia lakossága biztonságos és stabil környezetben éljen, üzente Klaus Iohannis államelnök kedden, a szárazföldi erők napján.

,,A román hadsereg április 23-án ünnepeli a szárazföldi erők napját. (…) A szárazföldi alakulatok nagy számban vettek és vesznek részt a Románia által vállalt katonai missziókban, Afganisztánban, Irakban és a Nyugat-Balkán térségében. Az évek során a szárazföldi erő tagjai, katonák és civilek, áldozatkészségről, komoly felkészültségről és az észak-atlanti struktúrákba való példás integrációról tettek tanúbizonyságot. Mindezek miatt a külföldi partnerek nagyra értékelik Romániát. Az önök bátorsága és elhivatottsága büszkeségre ad okot és itthon hozzájárul egy biztonságos és stabil környezet biztosításához, illetve a béke fenntartásához a régióban és Európában” – írja Iohannis üzenetében.

Mindezek miatt és az erőfeszítéseik elismerésére az államelnök a ‘Katonai Virtus’ rend tiszti fokozatával tüntette ki a szárazföldi erők Vezérkarának harci zászlaját.

Klaus Iohannis megköszönte a katonáknak az elhivatottságot és áldozatot, amit a katonai szolgálat ideje alatt kifejtettek itthon és a külföldi missziókban.

 

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .