Iohannis a kormányülésen: Volt egy tárgyalásom a miniszterelnökkel; nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan a munkájukat végzik

Iohannis a kormányülésen: Volt egy tárgyalásom a miniszterelnökkel; nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan a munkájukat végzik
“Komoly” beszélgetést folytatott Sorin Grindeanu miniszterelnökkel, és nagyon elégedett azzal, ahogyan a kormány tagjai a munkájukat végzik – nyilatkozta Klaus Iohannis államfő szerdán, az általa vezetett kormányülés elején.

“Premierszámba menő esemény tanúi lehetünk ma. Ez az első alkalom, hogy részt veszek egy kormányülésen. Ma reggel úgy döntöttem, látogatást teszek a kormányfőnél. Volt egy nagyon komoly beszélgetésünk, közös megegyezésen alapuló következtetéseket vontunk le, majd a miniszterelnök meghívott, hogy vezessem ezt az ülést” – nyilatkozta Iohannis.

Az államfő azt mondta, “örömére szolgál” és “megtiszteltetés számára”, hogy a kormány tagjaival ülésezhet.

“Engedjék meg nekem, hogy mondjam el, mennyire elégedett vagyok azzal, ahogyan önök teljesítik kötelességüket. Nem csak hogy örömömre szolgál, megtiszteltetés is számomra, hogy itt lehetek önök körében. Ami a kormányfővel való tárgyalásunk végkövetkeztetéseit illeti, azt szeretném, hogy ő maga ismertesse ezeket önökkel” – tette hozzá Klaus Iohannis.

www.agerpres.ro