Iohannis a katonai parádéra küldött meghívókról: Jelezni kell, hogy támogatjuk a politikai tisztaságot

Iohannis a katonai parádéra küldött meghívókról: Jelezni kell, hogy támogatjuk a politikai tisztaságot
Jelezni kell, hogy a legfelsőbb szintről támogatjuk a politikai élet megtisztulását, ezért döntött úgy, hogy nem küld meghívást azon személyeknek, akiknek gondjuk van az igazságszolgáltatással – nyilatkozta kedden Klaus Iohannis államelnök.

“Az ország nemzeti ünnepéről beszélünk, ezt a napot a nagyon látványos ünnepségeknek szenteljük, amelyek a román állam jellemét, vagyis az egységes jogállam, NATO tag és európai állam vonásait hivatottak kiemelni. Mi a december 1-jei ünnepségek során nemcsak Románia múltjáról szeretnénk megemlékezni, hanem körvonalazzuk országunk jövőjét is. A jövő az Európai Uniós és a NATO értékek tiszteletben tartásán alapszik és ezeknek van egy nagyon erős közös nevezőjük – a jogállam és úgy gondolom, erős jelzéseket kell adni arra vonatkozóan, hogy a legfelsőbb szintről támogatjuk a politikai élet megtisztulását’ – mondta el Iohannis a Cotroceni-palotában.

Az államelnök hangsúlyozta, a demokratikus államokban van egy olyan szokásjog, amely alapján azok a politikusok, akiknek valamilyen gondjuk van az igazságszolgáltatással, függetlenül attól, hogy ártatlanok vagy sem, tesznek egy lépést hátra.

“Nálunk ez a szokásjog nincs betartva. És mivel ezen a téren hiányosság van, ennek értelmében küldtem a meghívókat is, ahogyan már tudják” – tette hozzá az államfő.

AGERPRES/(RO – szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU – szerkesztő: CSATLOS Károly)

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .