Ioan Gherghel: feljutunk az A–osztályba

Ioan Gherghel: feljutunk az A–osztályba
Január elején rajtol a férfi asztalitenisz országos–bajnokság A–osztályának selejtezője. A Szatmárnémeti Sportlíceum Voinţa SE csapata két craiova–i és egy câmpulung–i együttessel szerepel egy csoportban, a legjobb kettő kvalifikálja magát az asztaliteniszezők másodosztályos bajnokságába.

Az U Craiova II csapata ismert Ioan Gherghel edző tanítványainak, ugyanis a B–osztályos bajnokságban egy csoportban szerepeltek. Az U Craiova III együttesét pedig veterán asztaliteniszezők alkotják, így valójában csak a câmpulungi együttes az ismeretlen a szatmári legénység előtt. „Nem hiszem, hogy gondot okozhat, hogy az első két hely valamelyikén végezzünk és kvalifikáljuk magunkat az A–osztályba” – nyilatkozta bizakodva Gherghel, akinek fia, Marius az egyedüli veretlen játékos a B–osztályos bajnokságban, így a LPS Voinţa SE legjobb játékosa címét is is kiérdemelte.

Marius Gherghel Czigler Antallal (korábban junior országos bajnok volt), Kocsán Attilával és Adrian Şerbannal alkotja a LPS Voinţa SE csapatát. Az A–osztályos selejtező májusba ér véget.