borzalmas

2020.12.10. 05:28

A gyerekei nevére sem emlékszik már, beszélni sem tud: ritka betegséggel küzd Andrea

A háromgyermekes édesanya állapota egy év alatt súlyosbodott.

Forrás: Ripost

Szörnyű kór támadott meg egy háromgyerekes édesanyát. Dancsó Andrea egy év leforgása alatt szinte teljesen elvesztette az emlékezetét, képtelenné vált a beszédre és a mozgásra, írja a Ripost cikke alapján a Bors.

Egy éve Andi memóriája megváltozott. Elfelejtett, hogy hova indultunk, hiába mondtam neki, hogy vásárolni, öt perc múlva újra megkérdezte. Előfordult, hogy nem emlékezett az esküvőnkre

– meséli a Ripostnak Zoltán, Andrea férje.

Először azt hitték, a szoptatás hatott ki a fiatal nő memóriájára, ám a helyzet tovább romlott.

Ekkor Andinak már a saját gyerekei neve se jutottak eszébe, azóta pedig már beszélni sem tud, de az arca játékával üzen, kommunikál.

Az anya feltehetően a gyógyíthatatlan Creutzfeldt-Jakob szindrómában szenved, ám annak az örökletességi faktorát a genetikai tesztek kizárták és családja bízik benne, hogy Andi meggyógyul.

Fotó: Ripost

Andi gondját egyik héten a férje, másik héten a szülei viselték, ám amikor már 24 órás felügyeletre szorult, úgy döntöttek, a nő a szüleinél marad, a gyerekeket pedig az apa egyedül neveli.

Rengetegen vannak, akik talpra álltak annak ellenére, hogy az orvos szerint gyógyíthatatlanok voltak. Azt szeretném kérni azoktól, akik ismerik Andit, hogy idézzék fel a közös pillanataikat és küldjenek neki szeretetet. Képzeljék el, hogy újra egészséges és együtt van velünk

– üzeni Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában