Internetes vásárlás Romániában

A felmérések szerint Romániában is egyre többen vásárolnak interneten keresztül. Az adataink védelme érdekében azonban néhány pontra felhívják a fogyasztóvédelmi hivatal szakemberei a figyelmünket.

Első körben ellenőrizzük, hogy van-e annak az internetes oldalnak eljárásmódja a reklamációk rendezésére, és megadja-e a kapcsolat felvételéhez szükséges adatokat. Olyan oldalakat keressen, ahol azt jelzik, hogy a reklamációkat gyorsan és fogyasztóbarát módon rendezik. Tudja meg, mikor és hogyan vonhatja vissza megrendelését, vagy küldhet vissza valamit visszatérítésre még a megrendelés kiadása előtt. Ellenőrizze, hogy vannak-e a visszavonásnak vagy visszaküldésnek megszorításai. Ha más országból vásárol, különösképpen gondosan ellenőrizze, hogy mit kell majd fizetnie, ha vissza akarja küldeni az árut – ha a visszaküldés postaköltségét Ön kellene viselje, ez az áruvisszaküldést megfizethetetlenül költségessé tenné. Legyen különösen elővigyázatos olyan helyeken való vásárlásnál, amelyek nem írják ki az áru visszavételi és visszafizetési feltételeiket.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .