Interneten alakult párt. Függőknek?

Nem csak a politikusok politizálnak, és politizálni nem csak a parlamentben vagy a pártok székhelyén lehet. Romániában a fotómodellek is saját pártot akarnak, Pamela Anderson ihletésére a Modellek Pártja nevet kapná.

Egy diák a telenovellák és a manelel ellen akar küzdeni, míg egy csoport fiatal éppen az internetet használja arra, hogy pártot alapítson.

A pártalapítósdni nem csak Romániában divatos, Magyarországon létezik a Kétfarkú kutya párt, amely legfontosabb eszméje az ingyensört mindenkinek, a csehek szintén sörös vonalon indultak el. A Holland pedofilok saját pártot alapítottak, míg a kínai kommunisták a kozmoszba vágynak.

A jelenleg hatályban lévő törvények szerint egy pártnak kell legyen székhelye vagyis egy címe. A fiatalok ezt a saját világukra formálták, vagyis a székhely virtuális, a cím az internet címük. A párt neve: Romániai Non-Lineáris Digitális Párt. Digitális, mert csak a virtualitás valóságában létezik, a non-lineáris elnevezés pedig azt takarja, hogy nincsen egy vonal, amely mentén a tagoknak, tehát a párttagoknak gondolkodniuk kell, hanem egy vitafórum, amelyből az interneten több milliónyi létezik.