Internet és tévéadás nélkül maradt Temesvár egy része, miután a polgármester átvágta a kábeleket

Nicolae Robu
Nicolae Robu
Internet, telefon és tévéadás nélkül maradt Temesvár egy része, miután a város polgármestere, Nicolae Robu azon haragját kimutatva, hogy a szolgáltatók kábeleiket nem vezették be a föld alá, hétfő este átvágott néhány kábelt.


A polgármester által véghezvitt, fölöttébb furcsa megoldás okán a Temes Megyei Tanfelügyelőség, két líceum és a város központjában levő két egyetem is internet és vezetékes telefonszolgáltatás nélkül maradt. Aura Danielescu, Temes megyei főtanfelügyelő úgy nyilatkozott, az intézményben fennakadásokat okoz a szolgáltatások hiánya, ami annál is zavaróbb, mivel a héten zajlik a próbaérettségi, illetve az iskolába való beiratkozás is. Az internet és telefon hiányában tanfelügyelőség elvesztette a biztonságos kapcsolatot a líceumokkal, de a tanügyminisztériummal is. A Temesvári Nyugati Egyetem is internet nélkül maradt.

A polgármester a sajtónak hétfő este elmondta: többször is felszólította a szolgáltatókat, hogy helyezzék a föld alá a kábeleiket, ám ezt nem tették meg, ezért rendelte ki a városközpontba a közterület-fenntartókat, akik nekiláttak a kábelek elvágásának.

Robu azt ígérte, hogy ez még csak a kezdet, és sajnálja azokat, akik internet nélkül maradtak önhibájukon kívül. „Tegnap este egy határozott intést akartam adni. Jobban érzem magam golyóstollal a kezemben, de tegnap este kénytelen voltam a guillotinet használni” – nyilatkozta a polgármester, aki hozzátette: nem hiszi, hogy a tanfelügyelőség internet nélkül maradt volna, ha pedig igen, léteznek más lehetőségek az internethez való kapcsolódáshoz.

(Forrás: mediafax.ro)

Címkék: , ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .