Interjú Magos Róberttel

Interjú Magos Róberttel
Villáminterjú Magos Róberttel, a Szatmárnémeti Samuraiul SK elnökével.

– Idén ismét rendeznek majd Szatmárnémetiben karate–kupát. Vannak–e fejlemények e téren?

– Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy májusba rendezzük, a versenyre pedig sok egyesületet meghívtunk az országból. Szeretnénk úgy rendezni a tornát, hogy az ne essen egybe az EKF Európa–bajnoksággal. Mint ismertes, Cristian L[pu§tea meghívást kapott a vélogatottba, amely májusba elutazik Lettországba az Eb–re. Azelőtt viszont nagyváradi és bukaresti tornákon fogunk részt venni.

– Az elmúlt hétvégén Nagybányán vettek részt egy versenyen, ahonnan húsz éremmel tértek haza. Elégedett az eredménnyel?

– Harmincöt sportoló húsz érmet szerzett. Talán lehetett volna jobb is. Annak viszont jobban örülök, hogy az érmesek között a lázári szekcióból is voltak versenyzők: Nagy Eszter, Godja Bettina, Fazekas Szendi és Horváth Krisztian is első nagyobb versenye után végzett dobogós helyen. A szatmáriak közül pedig Burya Patrick, Király Sebestyén,Vlad Bura és Ionuţ Lucuţi teljesítményét emelném ki, akik döntősök voltak, és remek küzdelmet mutattak. Annak pedig kifejezetten örültem, hogy sikerült új harci elemeket is bevinni a küzdelmekben. A fejberúgás és lábsöprés nagyon látványos elemnek számít, kevesen alkalmazzák. Ezek a technikai elemek maximális pontszámot érnek.

Pesek Attila

Edzések

A Samuraiul SK Szatmárnémetiben az I. C. Brătianu Iskolaközpont tornatermében hétfőn, szerdán és pénteken 18 órától, a Lucian Blaga Általános Iskolaban és a 2–es Számú Ált. Isk.–ban kedden és csütörtökön 18 órától tart edzéseket. Lázáriban és Nagypeleskén az iskolák tornatermeben kedden és csütörtökön 18 órától vannak az edések.