Interaktív mese Mátyás királyról

A közönség is aktív részese volt Róka Szabolcs mesejátékának
A közönség is aktív részese volt Róka Szabolcs mesejátékának
Mátyás király korába repítette vissza Róka Szabolcs Tinódi-lant díjas énekmondó, drámapedagógus, népzenész a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a Szent László Napok keretében megtartott interaktív mesefoglalkozáson.

Pénteken az érdeklődők a Mátyás és a bíró lánya mese átdolgozott változatát tekintették meg, és játszották el. Róka Szabolcs énekszóval hívogatta a várudvarban a gyerekeket, a bőrduda hangjára pedig sokan válaszoltak. Szülők és gyermekek elfoglalták helyeiket, de néhány szerencsés kiválasztottat Róka Szabolcs rögtön a színpadra szólított, hogy legyenek szereplői a történetnek. Nem csak a gyerekek, hanem néhány felnőtt is részese lehetett a játéknak, és egy rövid időre megformálhatták Mátyás királyt, a futárokat, az öreg székelyt, az okos lányokat, vagy akár a bakkecskéket. Miután mindenki kinevette magát, a mese végén közösen énekeltek. Róka Szabolcs megdicsérte a játékban résztvevőket, akik ügyesen alakították szerepüket.

P. Nagy Noémi0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .