ERDON Helyi hírek

2008.12.31. 10:34

Új helyen a szatmárnémeti autópiac

<p>Szatmárnémeti - Január 4–én korszerű körülmények között nyílik meg a Magnoliei utcáról az Amaci útra költözött autópiac.</p>

Január 4–től a Amaci úton korábban működött állatvásár helyén fog megnyílni a szatmárnémeti autópiac — tudtuk meg Kereskényi Gábor alpolgármestertől. Ezt a döntést a Szatmárnémeti Tanács novemberben hozta, a 284/2008. határozata alapján.

— Az utóbbi egy–két évben nagyon sok cég és magánszemély nyújtott be panaszt a polgármesteri hivatalhoz — mondta el Kereskényi —, hogy a Magnoliei utcában működő autópiac sok problémát okoz a környéken. A nagy zaj mellett a gépkocsik megbénítják a forgalmat, ugyanis az utcán parkoló gépkocsik miatt az ott lakók és az utcában lévő több mint húsz cég munkatársai nem tudják megközelíteni a saját területüket. A költöztetés mellett szólt az az érv is, hogy a közelben van egy benzinkút és több olyan cég is, amelyek területén bármikor tűz keletkezhet, és ezeket sem a tűzoltók, sem a mentők nem tudják megközelíteni. A tanács január elsejei hatállyal bevonta a Magnoliei utcai autópiac működési engedélyét és engedélyezte az Amaci úti autópiac működését, mivel ez az egyetlen, ahol biztosítottak azok a feltételek, amelyeket a tanács megszabott. Azaz: minimum három hektár terület városon kívül, az autópiacon kívül 150 parkolóhely, víz és mellékhelyiségek. A Gáti József által működtetett autópiac megfelel nemcsak a városi tanács által megszabott követelményeknek, hanem a környezetvédelmi szempontoknak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!