INGYENES nőgyógyászati szolgáltatások és vizsgálatok

INGYENES nőgyógyászati szolgáltatások és vizsgálatok
A NAGYVÁRDI PELICAN KÓRHÁZ 2019.06.30-ig INGYENES szolgáltatásokat ajánl lányoknak és asszonyoknak, valamint INGYENES vizsgálatokat egyes nőgyógyászati betegségek (fertőzések) szűrésére; méhnyakrák szűrésre, valamint a mell rákmegelőző állapotainak kimutatására.

Dr. Liana Antal, a NAGYVÁRADI PELICAN KÓRHÁZ Szülészeti és Nőgyógyászati Részlegének vezetője egy fontos információt közöl a minden nővel, egészségük megőrzése érdekében: „A méhnyakrák kialakulása előtt rákmegelőző elváltozások jelennek meg, amelyekből kezelés nélkül méhnyakrák alakulhat ki. A Babeș Papanicolau teszt elvégzése lehetővé teszi a rákmegelőző állapotok felismerését és kezelését, és ezáltal megakadályozható ennek a ráktípusnak a kialakulása, még akkor is, ha az illető nőnek Papiloma vírusfertőzése van.”

1. Egyes nőgyógyászati betegségek szűrése
A promóció keretében az alábbi szakorvosi konzultációkat és vizsgálatokat ajánljuk:
– a méhnyak diszplázia korai felismerése;
– a mell rákmegelőző elváltozásainak korai felismerése;
– nőgyógyászati fertőzések felismerése és kezelése.

2. INGYENES méhnyakrák szűrés, az Egészségügyi Minisztérium országos programján keresztül:
A NAGYVÁRADI PELICAN KÓRHÁZ folytatja az Egészségügyi Minisztérium országos méhnyakrákszűrési programját.
Ebben a promócióban azok a lányok és asszonyok részesülhetnek, akik:
– már betöltötték 25. életévüket, de még nem töltötték be 65. életévüket;
– nem részesültek ingyenesen a Babes Papanicolau teszt elvégzésében az utóbbi 5 évben.

3. A mell rákmegelőző állapotainak szűrése
A NAGYVÁRADI PELICAN KÓRHÁZ szakorvosi konzultációt, valamint vizsgálatokat (mammográfia, ultrahang, stb.) biztosít INGYEN, egyénenként az orvosok ajánlásai alapján.
Arra kérjük pácienseinket, hogy nőgyógyászati szakrendelésre szóló beutalóval jelentkezzenek és kérjenek időpontot a Call Center 0259.444444 telefonszámán keresztül.

A BIHAR MEGYEI EGÉSZSÉGÜGYI IGAZGATÓSÁG által továbbított INFORMÁCIÓK:
– Romániában a méhnyakrák okozta halálozási arány négyszer nagyobb mint az Európai Unióban,
– Tíz romániai nő közül heten még nem hallottak a HPV vírusról,
– A román nők csupán 23%-a készíttetett Babeș Papanicolau tesztet az utóbbi 3 évben.

A MÉHNYAKRÁKOT A HOSSZÚ IDEIG FENNÁLLÓ HPV FERTŐZÉS OKOZZA:
A méhnyakrákot a HPV, bizonyos nagy kockázatú törzsei okozzák. A HPV 15 törzsét nagy kockázatú törzsek közé sorolták. Ezek közül a 16. és 18. típusú okozza a méhnyakrákok mintegy 70% -át. A HPV-fertőzés az esetek mintegy 90% -ában magától meggyógyul. A tartós HPV-fertőzés az, ami a rákos elváltozásokat okozza.
HOGYAN terjed A HPV fertőzés:
A HPV-fertőzés a leggyakoribb nemi fertőzés. Szinte minden szexuálisan aktív személy legalább egyszer megfertőződik élete során. A fertőzés átvitele nemi érintkezése útján történik. Az óvszer nem nyújt 100% -os védelmet.

A MÉHNYAKRÁK KOCKÁZATI TÉNYEZŐI:
A dohányzás, a korán kezdett szexuális élet, a több partner, a méhnyakrák családtörténete, az immunszuppresszió, a szexuális úton terjedő egyéb fertőzések elősegítik a HPV-fertőzést.

A MÉHNYAKRÁK MEGELŐZHETŐ:
A lányok és serdülők beoltása HPV ellen a szexuális élet megkezdése előtt biztonságos, és 90% -os védelmet nyújt a méhnyakrák ellen. A felnőtt nők rendszeres tesztelése lehetővé teszi a rákmegelőző állapotok észlelését és így csökken a méhnyakrák kialakulásának kockázata.

A MÉHNYAKRÁK GYÓGYÍTHATÓ
A szűrővizsgálatokkal kimutatott rákellenes elváltozások és a rák gyors kezelése lehetővé teszi a méhnyakrák teljes gyógyulását. Amikor időben felfedezik a betegséget, a túlélési arány 90%. A HPV elleni védőoltást különösen ajánljuk 9 és 15 év közötti lányoknak, ezt a szülők vagy törvényes képviselők kérésére végzik el, akik kérhetik a háziorvostól. A méhnyakrák rendszeres szűrése a megelőzés legjobb módja.

(Hirdetés: H216723)