Ingyenes konzultáció és vizsgálatok lányok és asszonyok számára

Ingyenes konzultáció és vizsgálatok lányok és asszonyok számára
A Nagyváradi PELICAN kórház ebben a hónapban is folytatja 2018/06/04-én elkezdett promócióját, ezúttal ingyenes nőgyógyászati szolgáltatásokkal.


Az akció a „MINDENT AZ EGÉSZSÉGEDÉRT” kampány része, amit évente megszervezünk annak érdekében, hogy egy esélyt adjunk minden nőnek arra, hogy egészségesen örülhessen az életnek, ameddig csak lehetséges.
A „MINDENT AZ EGÉSZSÉGEDÉRT” mottónkhoz híven azt akarjuk, hogy a szebbik nem képviselői ingyenes KONZULTÁCIÓKBAN ÉS VIZSGÁLATOKBAN részesüljenek, és így megelőzhessék a komolyabb betegségeket:
– a méhnyak diszpláziás lézióinak korai felismerése (a háziorvos által kibocsájtott, Szülészeti és Nőgyógyászati szakrendeklésre szóló beutaló alapján);
– a mell rákmegelőző elváltozásainak korai felismerése (a háziorvos által kibocsájtott, Szülészeti és Nőgyógyászati szakrendeklésre szóló beutaló alapján);
– a nőgyógyászati fertőzések felismerése és kezelése (a háziorvos által kibocsájtott, Szülészeti és Nőgyógyászati szakrendeklésre szóló beutaló alapján).
Dr. Liana Antal, a Nagyváradi Pelican Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Részlegének vezetője: „Az elmúlt években csökkent a méhnyak rák előrehaladott szakaszában történt diagnózisok száma, ami a megelőző onkológiai szűréseknek köszönhető. A nőknek tudniuk kell, hogy a méhnyakrák kialakulása előtt rákmegelőző elváltozások jelennek meg, amelyek megelőzhetők a Babes Papanicolau teszt elvégzésén keresztül. Alapvetően, a rákmegelőző károsodások gyógyíthatók és ezáltal megakadályozható a rák kialakulása és terjedése. Ezért hasznosak a Nagyváradi Pelican Kórház által a kampány keretében kedvezményesen és ingyenesen elvégzett konzultációk és szűrővizsgálatok.”
Dr. Mirela Liliana Tira, a Nagyváradi Pelican Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati részlegének orvosa: „A rendszeresen végzett onko-citológiai szűrés biztosítja a rákmegelőző elváltozások korai felismerését és így lehetővé válik ezek gyógyítása, elkerülve a méhnyakrák kialakulását, ellentétben a későn észervett betegséggel, amikor a kezelési módszerek korlátozottak. ”
sigla-buna
Romániában:
– A méhnyakrák továbbra is első helyen áll a nőgyógyászati daganatok terén, az emlőrák után pedig a második a rákbetegség okozta elhalálozások területén a nőknél;
– A méhnyakrák minden nap öt nőt öl meg, egész Európában pedig negyvenet.
– Első helyen állunk a kontinensen a méhnyakrák okozta elhalálozások szempontjából;
– Kockázati tényezők: korán kezdett szexuális élet, több partnerrel folyatott nemi élet, nagy számú szülés, alacsony társadalmi-gazdasági státusz, nemi úton terjedő betegségek, dohányzás, immunszuppresszív körülmények ACO (?), herpes simplex 2 és Epstein Bar vírus ; HPV (16, 18) vírus a legfontosabb kockázati tényező;
– A HPV vírussal történő fertőzés a kezdete a méhnyakdiszplázia és karcinogenitás megindulásának;
– A HPV-t az invazív rák és rákmegelőző léziók több mint 90% -ában kimutatták.

Részletes információkat találnak a promócióval és egyéb speciális kampányokkal kapcsolatban a Nagyváradi Pelican Kórház honlapján a „Noutati” menüpont alatt:
http://www.spitalpelican.ro/stire/consultatii-si-investigatii-gratuite-la-spitalul-clinic-pelican-oradea