Ingyen gyümölcs a diákoknak a tej és kifli mellé

Az Európai Bizottság szeretne egy olyan rendszert bevezetni, amely eredményeként minden európai diák egészségesebben táplálkozhatna – legalább az iskolában. A diákok — ahogy most tejet és kiflit — gyümölcsöt kapnának az iskolában.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatában az áll, hogy mindenki legalább 400 gram gyümölcsöt és zöldséget kel fogyasszon. A gyakorlatban azonban ennél sokkal kevesebbet fogyasztanak Európában. Amennyiben megszavazásra kerül a törvényjavaslat, az Európa Parlament 90 millió eurót különít el erre a célra évente, amelyet a tagállamok saját költségvetésükből egészíthetnek ki. A program célja, hogy csökkentség a fiatalok körében az elhízást, amelyben lassan Európa is az Amerikai Egyesült Államok nyomdokaiba lép. A jelenlegi felmérések szerint Európában 22 millió túlsúlyos, és 5 millió már elhízott gyermek él.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .