Infrastrukturális beruházások Várad-Réten

Infrastrukturális beruházások Várad-Réten
Nagyvárad – Az önkormányzat az elkövetkezendő hónapokban két infrastrukturális jellegű beruházást is eszközöl Várad-Réten: körforgalmakat alakít ki az állomásnál és korszerűsít egy közúti hídat.

A nagyváradi önkormányzat ezen a nyáron két infrastrukturális jellegű befektetést is gyakorlatba ültet Várad-Réten: két körforgalmat alakít ki a Bukarest/Budapest téren és felújítja, illetve korszerűsíti az Árpád vezér útját/Ştefan cel Mare sugárutat a Theodor Neş utcával összekötő közúti felüljárót.

A nagyállomás környékén tulajdonképpen már áprilisban el kellett volna kezdődjenek a munkálatok, de végül különböző okok miatt a Polgármesteri Hivatal május 9-re halasztotta a munkatelep megnyitását. A korábban kiírt versenytárgyalást a Városi Utak Rt. nyerte, az áfa nélkül 1.721.541 lej értékű szerződés kivitelezési ideje pedig három hónap. A megállapodás értelmében annak érdekében, hogy az indóház könnyebben megközelíthető legyen, körforgalmakat létesítenek a Bukarest térnek a Berzei utcával, illetve a Săvineştilor utcával való kereszteződésénél. A projekt szerint az állomás épülete előtt 63 parkolóhelyet alakítanak ki, az úttestet jelenleg átszelő betonfalat feltörik, rendbe teszik a zöldövezetet és a járdát, és 2×2 sávos közlekedést tesznek lehetővé. Ugyanakkor az aluljárónak az állomás és a villamosmegálló közötti szakaszát is renoválják, vagyis újracsinálják a lépcsőit, újrakövezik, kifestik a falait és a plafonját, valamint a közvilágítását is megoldják.

Forgalomelterelés

Szintén a héten láttak neki a Ştefan cel Mare sugárutat a Theodor Neş utcával összekötő közúti felüljáró modernizálásának is. A tendergyőztes cég ez esetben az Abed Nego Kft., a szeptember 15-ig kivitelezendő szerződés értéke pedig áfa nélkül 2.699.244 lej. A felújítás miatt a hidat lezárták az autósforgalom elől, az önkormányzat a Ştefan cel Mare sugárút- Matei Corvin utca- Ioan Bogdan utca- Bihorului utca- Izvorului utca vagy a Louis Pasteur utca- Ecaterina Teodoroiu utca- Ana Ipătescu utca- Depoului utca- Izvorului utca- Bihorului utca elkerülő útvonalat javasolja a gépjárművezetőknek.

Ciucur Losonczi Antonius