ERDON Helyi hírek

2010.07.23. 11:51

A lokális identitást erősítik

<p>Bihar megye - Július 23-án, pénteken a váradalpári Művelődési Házban tartották A helyi identitás megerősítése közös fejlesztési stratégia kidolgozása révén elnevezésű projekt zárókonferenciáját.</p>

A Fugyivásárhely- Köröskisjenő- Harangmező kistérség potenciális Helyi Akciócsoportját idén januárban hozták létre a köz- és a privát szféra, illetve a civil társadalom képviselői azzal a szándékkal, hogy egy integrált stratégia kidolgozása és gyakorlatba ültetése által elősegítsék a homogén vidéki környezetnek számító mikrorégió fejlődését. A társulásnak tizenöt tagja van a megnevezett településekről, mely entitások a hosszú távú területfejlesztés érdekében fogtak össze és működnek együtt. Az elmúlt hónapokban lezajlott tevékenységek "A helyi identitás megerősítése közös fejlesztési stratégia kidolgozása révén" elnevezésű projekt részét képezték, melyet a regionális fejlesztést célzó LEADER-programon keresztül finanszíroztak.

Zárókonferencia

Ennek a projektnek a zárókonferenciáját tartották pénteken a váradalpári Művelődési Házban. A rendezvényen szót kaptak a partnerönkormányzatok szakemberei és beszámolók hangzottak el a megalakulás óta eltelt eseményekről, eredményekről és kutatásokról (tematikus szemináriumok, külföldi tanulmányút, közvélemény-kutatás, fejlesztési stratégia kidolgozása). Felszólalt ugyanakkor Szabados Zsuzsanna munkaszervezet vezető is, aki az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület tapasztalatait osztotta meg az egybegyűltekkel.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!