Infrastruktúra–fejlesztés Pálfalván

Infrastruktúra–fejlesztés Pálfalván
Szatmár megye – Pálfalva községben elkezdődtek azok a folyamatok, amelyek meghatározó szerepet játszanak a városiasodás felé vezető úton.

Pálfalva községben, miután kiépült Szatmárpálfalva egy részén a vízhálózat és földgázvezeték, elkezdik a csatornahálózatot is kiépíteni — tájékoztatott Nagy József polgármester. — A 27 kilométeres hálózat megvalósíthatósági tanulmánya 129 ezer lejbe kerül. Ennek az önrészét a községi tanács kell hogy biztosítsa. A tanács tervei között szerepel az is, hogy az EU–s követelményeknek megfelelően megoldja a szemételszállítást. Jelenleg a község minden településén van szemétlerakat, ahová a helyi tanács utánfutós traktorjával szállítják el a lakóházai elé kirakott háztartási hulladékot havi 3 lejért. A polgármester szerint ezek a szemétlerakatok hamarosan megszűnnek, mert megnövekedtek a belterületek, így a faluvégi házakkal hamarosan egybeérnek a szemétgödrök. Megoldásként a szemetet a beregszói regionális szeméttelepre szállítják majd.

Parkosítás, sportteremépítés

— Községi szinten folyamatban van a parkosítási program megszervezése is — tette hozzá Nagy József. — A községnek mind a hat településén lesz park, amelyet a Környezetvédelmi Ügynökség pályázati úton nyert pénzalapjából finanszíroznak. Ugyancsak nyertes pályázatként lehet tekinteni azt a projektet, melynek keretében sportterem épül fel Szatmárpálfalván. Itt nem csupán a község fiataljai sportolhatnak majd, hanem bárhonnan jöhetnek sportolók, akik bérleti díjat fizetnek, az innen származó összegből gyarapodik majd a község kasszája.