Informatizálják a Vészhelyzetek Felügyelőségét

Bihar megye – Tizenkét hónap alatt kell működésbe hozni azt az új informatikai rendszert, amit világbanki finanszírozással ez év június 26-án adtak át az egyes megyék Vészhelyzetek Felügyelőségének.

A rendszer beszerelését, beindítását romániaszerte az S&T Romania valamint az Angliai APD Communications Ltd. végzi a nagybritanniai  EUS Association Ltd, és Ultra Electronics APL cégek segítségével. Ettől az informatikai referenciaprojekttől tulajdonképpen a vészhelyzetek kezelésének azonnali és minden szinten való hatékony javulását várják, megyei szinttől országos szintig, lévén szó egy integrált rendszerről, mely információalapot szolgáltat a megfelelő döntések meghozatalához, eszközt az információ gyors eljutattáshoz minden olyan intézményhez, melynek szerepe van bizonyos döntések meghozatalában, az vészhelyzetek kezelésében, elhárításában, megelőzésében.

A fő cél a hatóságok felkészülésének és reakcióidejének javítása, az egyes operatív központok összkapcsolása, az információcsere javítása. Bihar megyében az új rendszer 2008 októberében kell működőképessé válljon. Addig helységet kell biztosítani a világbanki pénzekből vásárolt számítógépes rendszernek a Vészhelyzetek Bihar Megyei felügyelőségén, ahol az működni fog.