ERDON Helyi hírek

2008.12.09. 09:06

Iskolafelújítás Szamosdobon

<p>Szatmár megye - A szamosdobi I–XI. osztályos iskola belső és külső felújítása után hamarosan befejeződik az épületbővítés is, hogy a diákok kulturált körülmények között tanulhassanak a továbbiakban.</p>

— Itt az ideje, hogy a szamosdobi iskolások is korszerű körülmények között tanuljanak — tájékoztatott Ghetina Mihai, Szamosdob polgármestere. A szamosdobi általános iskolában még tart az épület bővítése — tapasztaltuk tegnap Szamosdobon; a polgármesteri hivatal munkacsoportja besegítő munkát végzett a munkálatok elvégzésével megbízott cég számára. — Az iskolabővítésre amiatt van szükség — magyarázta a polgármester —, mert a régi iskola épülete már nem felel meg az elvárásoknak, a mostani tanítási módszerek szerint elképzelhetetlen az, hogy a tanulók egy teremben, modern eszközök nélkül végezzék tevékenységüket. Az új iskolarész elkészülése után lesznek laboratóriumok és szaktantermek, amelyek el lesznek látva azokkal a kellékekkel, amelyek elősegítik a tanulók képzését.

Sportterem

A szamosdobi önkormányzat is készített pályázatot egy új sportcsarnok létrehozására. A pályázat sikeres volt, de a kormány nem sorolta az elsők közé, mivel három éve Szamosdobon átadtak egy sportpályát, ahol nemcsak a szamosdobi, hanem a Decebalról Szamosdobra ingázó inasiskolások is sportolnak.

Új óvoda

A szamosdobiak már rég várták, hogy egy olyan óvoda létesüljön a településen, ahol a szülők választhatnak: a megszokott program szerint küldik gyerekeiket az óvodába, vagy egy pluszjuttatás fejében délutáni foglalkozásokon is ott hagyják őket. Ez mind a szülők, mind a gyerekek számára előnyös. A szülők számára amiatt, mert csak munka után mennek gyerekeikért, a gyerekek számára amiatt, mert plusztevékenységeket is végezhetnek. Ez az óvoda megfelel ezeknek a körülményeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!