Indulhat a kazánházak átalakítása

Indulhat a kazánházak átalakítása
Szatmár megye – Megoldódni látszik a Szatmárnémetiben található, licitre bocsájtott kazánházak sorsa – számolt be Kereskényi Gábor városi tanácsos. A polgármesteri hivatal az elhagyatott kazánházak modernizálása és azok teljeskörű átalakítása mellett döntött, ezért versenytárgyalást hirdetett meg.

Az egyetlen hiba, amit elkövettek a licit kiírásakor az volt, hogy a szinte teljes mértékben leromlott épületeket egy csomagban hirdették meg. A versenytárgyalás menetével és annak eredményével elégedetlen pályázók fellebeztek, a fellebezést per követte, ami a kazánházak modernizációs munkálatainak előmenetelét leállította – magyarázta a tanácsos.

Nem pereskednek

Két szatmárnémeti cég közösen pályázott 3 kazánházra, és mivel elégedetlenek voltak a licit lebonyolításával és azzal, hogy számukra negatív eredmény született, óvást nyújtottak be. A perhez egy harmadik személy is csatlakozott, mint később kiderült, az ő területén található egy kazánház, amelyet belefoglalt a polgármesteri hivatal a licitre bocsájtott épületek közé. A bíróság elutasította a fellebbezők kérelmét, azonban amíg nem válik jogerőssé az ítélet, addig még bármikor újra megnyithatják a pert. Lapunk értesülései szerint a két cég nem hajlandó tovább harcolni a kazánházakért, ugyanakkor a magánszemély külön procedúrákhoz folyamodik, amely viszont nem akadályozza azt, hogy a 22 kazánház modernizációs munkálata elkezdődhessen.

Gugulya–Hégető Lóránd