Indul a járdafelújítás Váradon

Kezdődik az átépítés Nagyváradon, a Körös (Crişul) áruház és a személyi nyilvántartó székháza között
Kezdődik az átépítés Nagyváradon, a Körös (Crişul) áruház és a személyi nyilvántartó székháza között
Átadták a területet a kivitelezőnek: a váradi városháza tudatta, hogy kezdődik a Körös (Crişul) áruház és a személyi nyilvántartó székháza közötti rész felújítása.

Tavaly a Termoficare Rt. kicserélte a földben futó vezetékeket az adott szakaszon, így most indul a felszíni munka. Mint ismeretes, szintén tavaly az áruház előtti részt újították fel, most pedig e projekttel mennek tovább. Az áruház előtti járólapokhoz hasonlókat raknak le, és kiszélesítik a járdát. Az önkormányzat szerint ez utóbbira azért van szükség, mert zsúfolt a mostani, és egy részét amúgyis elfoglalják a teraszok.

Számokban

A felújítandó rész 289 méteres, 2,5 méterrel szélesítik ki, valamint a csatornarendszert is felújítják. Hat közvilágítási oszlopot is elhelyeznek, ugyanolyanokat, amilyenek az áruház előtti részen vannak. A teljes felület 2.168,91 négyzetméter, ebből járólapos less 2.064,02, és kialakítanak 123,41 négyzetméternyi zöldövezetet is.

A kivitelező a következő cégek társulása: S.C. Gavella Com S.R.L., Porfido Ed Arte Consortio Stabile, S.C. Edildrum Construct S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L., az ár 2.295.095,33 lej. Várhatóan 4 hónap alatt végeznek a munkával.

Szeghalmi Örs