Indul a harc az útvonalakért

Indul a harc az útvonalakért
Szatmárnémeti – Az Olimpia Sportklub megalakulását elhalasztották, azonban a megyei személyszállításról szóló határozattervezetet egyhangúlag elfogadta a Szatmár Megyei Tanács rendkívüli ülésén.

A Szatmár Megyei Tanács tegnap megtartott rendkívüli ülésén kisebb vita kerekedett az Olimpia Sportklub megalakulásáról szóló határozattervezettel kapcsolatban. A RMDSZ megyei szervezetének képviselői halasztást kértek az ügyben, ugyanis a klub működésének belső szabályzata még nem tisztázott, ugyanakkor annak működtetése is még kérdéses. Csehi Árpád tanácsos felhívta a figyelmet arra, hogy az idei költségvetésben nincs erre a célra elkülönített keret, ugyanakkor még az is vitatott, hogy milyen szakosztályok is tartoznának még a klubhoz. Az RMDSZ ugyanis nem hagyná ki ebből Szatmár megye egyik sikersportját, a vívást sem, amely a döntés pillanatában nem szerepelt az Olimpia Sportklub alárendeltségébe tartozó szakosztályok közé, így a döntést elnapolták a tanácsosok.

Távolsági járatok

Egy másik, a megyei tömegközlekedéssel kapcsolatos határozattervezetet azonban egyhangúlag megszavazták a tanácsosoknak. A megyei tanács alelnöke, Günthner Tibor által előterjesztett határozattervezetet a távolsági járatok menetrendjére vonatkozott, amit előzetesen az illetékes polgámesteri hivatalokkal is egyeztettek. Az érintett polgármesteri hivatalok javaslatokat nyújtottak be az általuk javasolt esetleges útvonalakkal, időpontokkal vagy egyéb változtatásokkal kapcsolatban. A 89 település távolsági járataira versenytárgylást írnak ki, a hónap végéig dől el az, hogy melyik cég milyen útvonalon indíthatja járatait.

Gugulya–Hégető Lóránd