Indul a Campus Fesztivál Debrecenben

Indul a Campus Fesztivál Debrecenben
Már folyamatosan érkeznek a résztvevők a debreceni Vekeri-tó partjára, ahol szerdától vasárnapig rendezik meg a Campus Fesztivált – tájékoztatta az MTI-t a helyszínen Bakó Csaba, a fesztivál sajtófőnöke.

Elmondása szerint csaknem kétszáz dolgozó valóságos kisvárost épített fel a Debrecentől hét kilométerre lévő Vekeri-tó partján. Lassan befejeződnek az építési munkálatok, amiket a kissé esősre sikerült időjárás sem tudott késleltetni – fűzte hozzá.
A 20 hektáros területen egyébként 11 programhelyszín szórakoztatja több mint négy napon át a fesztiválozókat: a jobbnál jobb hazai zenekarok mellett nemzetközileg is elismert lemezlovasok és a DumaSzínház tagjai.
Fellép többek között a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Quimby, a Zagar, a Depresszió,Péterfy Bori és a Love Band, a 30Y, a Neo, a Kiscsillag, a Moby Dick, az Aurora, az Irigy Hónaljmirigy és az Animal Cannibals.
A fesztiválvárosban különleges építményekben sincs hiány: felépült a művészeti programok “fellegvára”, a Modem Dóm és a komfortos, lelátókkal felszerelt, klimatizált pódiumsátor is.
Bakó Csaba tájékoztatása szerint a fesztiválon csaknem ezren dolgoznak a látogatók kényelméért, az összesen ötezer négyzetmétert kitevő fedett helyszíneken kialakított vendéglátó helyek biztosítják az ételt-italt a fesztiválozóknak.
A szerdai, nulladik napon még csak egy színpadon várják a Campus Fesztiválra érkezőket, csütörtökön délelőtt azonban megindul a nagyüzem: egész nap folyamatosan váltják egymást az együttesek a különböző helyszíneken, és egészen vasárnap hajnalig szól a zene a Vekeri-tó partján. Debrecenből egyébként ingyenes buszjáratok közlekednek a fesztivál helyszínére – tette hozzá Bakó Csaba sajtófőnök.