ERDON Helyi hírek

2011.06.07. 18:23

Ingyenes továbbképzések

<p>Az Európai Szociális Alap ingyenes továbbképzéseket biztosít munkanélküliek számára.</p>

 

Tanácsadásra és ingyenes szakképzésre jelentkezhetnek azok a munkanélküliek és friss diplomások, akik számára nehézséget jelent az, hogy egy megélhetést biztosító munkahelyet találjanak. A nagybányai székhelyű Pentru Voi Információs, Tanácsadói és Szakképző Megyei Központ tegnap már fogadta az érdeklődőket, és ma is folytatja tevékenységét, 10 és 13 óra között a szatmárnémeti Coposu sétányon. A nagybányai központ európai uniós projekt keretében biztosítja a szakképzéseket. Amint Jakab Pusa projektmenedzser elmondta, első lépésben felmérést végeztek a cégek körében arra vonatkozóan, hogy milyen munkaerőre van leginkább igény a megyében, és erre alapozva végzik a szakképzéseket. A projekt keretében 300 munkanélküli személy szakképzését biztosítják Szatmár és Máramaros megyében. A képzésekre jelentkezők szakmai tanácsadást kapnak, ahol felmérik a képességeiket, irányultságukat. A képzéseken 16 éven felüliek vehetnek részt. Azok számára, akik elvégezték a nyolc osztályt 60 órás angol nyelvkurzust, de a számítógépes alapismereteket is elsajátíthatják. Érettségizett személyek projektmenedzseri képzésen vehetnek részt.

Intenzív kurzusok

Amint összegyűlnek a csoportok, augusztusban el is indulhatnak a képzések. Emellett különböző szakmákban nyújtanak képzéseket, a gyakorlati ismereteket vállalatoknál sajátíthatják el a résztvevők. A projektmenedzser elmondta, tapasztalataik szerint hatékonyabb, ha intenzív képzéseket biztosítanak, napi 6-8 órában, amikor ebédet is kapnak a résztvevők. Így a képzések másfél-két hónap alatt lezajlanak. A két megyében összesen ötvenen vehetnek részt azon a képzésen, ahol egy kisvállalkozás beindításának lépéseit sajátíthatják el a résztvevők. Közülük harmincan, akik a legjobb üzleti terveket készítették el, 2000 lejes támogatást kapnak a vállalkozás beindítására. Az érdeklődők jelentkezhetnek a nagybányai képzési központnál a Gh. Sincai utca 33 szám alatt, a 0262 212899-es telefonszámon, vagy a centrul_pentruvoi@yahoo.com címen. A Szatmár megyeiek számára Szatmárnémetiben zajlanak majd a képzések, melyek elvégzése után a minisztérium által elfogadott diplomát is kapnak a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!