ERDON Helyi hírek

2008.08.21. 15:03

Kassai filharmónikusok váradi vendégszereplése

<p>Nagyvárad- Szeptember 4-én, csütörtökön, 19 órai kezdettel a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében koncertezik a kassai Szlovák Állami Filharmónia szimfonikus zenekara.</p>

A szlovákiai zenekart Jaroslav Kyzlink (Csehország) vezényli, a Brnoi Nemzeti Színház és a Janacek Opera vezető karmestere, szólista Juraj Cizmarovic hegedűművész (Szlovákia), aki 1997 óta a Bayreuthi Richard Wagner Fesztiválzenekar egyik rendszeresen meghívott koncertmestere.

Műsoron népszerű cseh, szlovák és német romantikus művek szerepelnek, úgymint:

Eugen Suchon: Preletel sokol – négy darab szlovák népdal témákra (a szlovákiai zeneszerző születésének 100. évfordulójára); Felix Mendelssohn-Bartholdy: e-moll hegedűverseny, op. 64; Bedrich Smetana: három szimfonikus költemény a Hazám-ciklusból (Vyšehrad, Moldva és Sárka). A koncertet a Szlovák Kulturális Minisztérium támogatja. Jegyek augusztus 25-től (hétfőtől) a filharmónia székhelyén válthatók (Moscovei u, 5 sz., érdeklődni a 0259-430.853-as telefonszámon lehet). A hangversenyre érvényesek a bérletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!